Lasertherapie

Een niet zo voor de hand liggende manier om te stoppen met roken, is de lasertherapie. Veel mensen weten wel dat dit bestaat en waarvoor het dient, maar niet hoe het nou precies in zijn werk gaat. De methode wordt hoog geprezen in reclames en advertenties, je zou namelijk heel erg snel van de sigaretten af zijn, en het zou de ideale manier zijn om te stoppen met roken.

Er zijn veel mensen die deze methode als laatste redding zien, als ze andere hulpmiddelen al hebben geprobeerd, zonder resultaat. Het is namelijk niet de meest gemakkelijke manier. Pleisters kun je gewoon kopen in de apotheek, net als kauwgom. Maar voor een lasertherapie moet je eerst een afspraak maken, je weet niet wat er gebeurd, en dan moet je je nog laten behandelen.

Wetenschappelijk aangetoond dat het zou helpen bij het stoppen met roken, is lasertherapie volgens verschillende instanties niet. Toch hebben de bedrijven die de lasertherapie aanbieden vaak een succespercentage van boven de 90%. Dit kan dus voor veel mensen een motivatie en overtuiging zijn, dat lasertherapie toch echt helpt. Bij lasertherapie wordt er gebruik gemaakt van laserstralen die op verschillende punten van het lichaam worden toegepast. Het resultaat zou zijn dat de ontwenningsverschijnselen beduidend worden verminderd en dat de trek naar sigaretten minder wordt of verdwijnt. Vaak worden de laserstralen op het oor geplaatst.

Goed vooronderzoek is ook hier weer belangrijk, in sommige gevallen wordt de therapie namelijk ook vergoed door de verzekeraar.

Voordelen zijn dat het geen pijn doet, en dat de kosten in tegenstelling tot andere hulpmiddelen meevallen. Vaak komt het totaal op zo’n 200 euro, waarvan in sommige gevallen een deel van vergoed wordt. Als je nagaat dat een pakje pleisters al 20 euro kost, en je er daarvan een hoop moet hebben, valt dit reuze mee. Daarnaast hoef je er zelf verder weinig voor te doen.

Wel is het zo dat het in veel gevallen een hoofdzaak is. Als je je erop instelt dat zo’n behandeling helpt, geloof je dit, en denk je na afloop dat het geholpen heeft, terwijl je lichaam langzaam weer begint met het verlangen naar nicotine.

Er zijn in België aardig wat bedrijven die lasertherapie aanbieden om te helpen bij het stoppen van roken. Het grootste voordeel is dat de ontwenningsverschijnselen verminderd worden en er dus geen sprake is van irritatie of prikkelbaarheid. Over het algemeen duurt een laserbehandeling tussen de drie kwartier en een uur, waarbij 56 punten op het lichaam worden behandeld via lasertherapie. Het maakt ook niet uit wat voor een roker je bent. Of je nu 1 sigaret per week rookt, of twee pakjes per dag, de lasertherapie zou voor iedereen de zelfde werking hebben en iedereen dus van het roken af helpen met maar 1 behandeling.

Het is een behandeling die veel uiteenlopende reacties met zich meebrengt. Lees dus goed en veel informatie over een lasertherapie, en besluit aan de hand daarvan of het wat voor je zou zijn, en of je er vertrouwen in hebt.